Därför trivs eleverna på Laröds skola

Små grupper och jättebra lärare. Det är två av anledningarna till varför eleverna på Laröd skola trivs så bra.

Skolan ligger i norra Helsingborg och idag går det ungefär 380 elever. Elin, Sara och Irma Svenningsson är tre av dessa elever som tillsammans sitter med i skolans elevråd.

Varför ska man gå på Laröd skola?

– Vi får bra hjälp av lärarna. Jag började här som ny och lärarna var väldigt måna om att ta reda på vad jag kunde och vad jag behövde jobba mer med, säger Elin som går i nian.

Sara och Irma håller med och lyfter fram lektionsklimatet som särskilt bra.

– Jag började här i sjuan och jag tycker också lärarna är jättebra. Du får mycket hjälp om du behöver det. Jag kom snabbt in i skolan och alla här är snälla mot varandra, säger Sara som går i åttan.

– Det är små klasser. Vill du fråga något kan du göra det och få hjälp snabbt. Det blir ofta bra diskussioner i grupperna också, säger Irma som också går i åttan.

Hur är det att komma ny till skolan?

– Både jag och Elin har kommit väldigt bra in här. Alla var väldigt trevliga när vi började här. Alla ville att vi skulle trivas och vi kändes oss väldigt välkomna av både lärare och elever, säger Sara.

För att få studiero på lektionerna brukar klasserna delas upp i mindre grupper. Det blir mindre stökigt och lärarna har lättare att hjälpa eleverna. Ett arbetssätt som Sara, Elin och Irma uppskattar.

– Vi har mycket arbetsro för vi är små klasser. Jag har ibland stannat kvar på skolan för att plugga extra och då har jag också fått hjälp från lärarna. Det är lätt att få hjälp med vad man behöver. Om du känner att du är mer intresserad av något speciellt kan du fråga lärarna om vi kan läsa lite mer om detta. Och det går ofta bra. Vi får stor chans att bestämma hur vi vill redovisa våra arbeten, det är jättebra. Vi får även göra många studiebesök kopplade till det vi läser. Vi har besökt industrier när vi läste om det och vi var i Köpenhamn när vi läste om andra världskriget. Du får många möjligheter här på Laröd skola!

Har ni några bra tips till andra elever som vill börja på Laröd skola?

– Eftersom det är en rätt liten skola går det snabbt att komma in och få vänner. Det är väldigt tryggt att vara här. Alla känner alla. Här går det att vara sig själv och ha kul samtidigt som undervisningen är väldigt seriös och bra, säger Irma.

Elin, Sara och Irma trivs bra på Laröds skola.