Ida Svensson, fritidspedagog på Laröds skola

Hallå där Ida! Vad gör du om dagarna?

Jag arbetar som fritidspedagog här på skolan och är också arbetslagsledare för fritidsverksamheten med regelbunden kontakt med mina kollegor för att tillsammans driva ett utvecklingsarbete på fritids.

Varför har du valt att jobba på Laröds skola?

Jag har tidigare arbetat i Ängelholm och var nyfiken på att komma till Helsingborgs kommun och arbeta och då fanns det ett ledigt arbete som fritidspedagog här på Laröd. Jag hade även hört mycket gott om skolan och detta gjorde mig extra nyfiken.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är att få träffa alla elever och skapa ett meningsfullt fritidshem där eleverna får vara med och påverka. Det ger en väldigt mycket att arbeta med barn. Varje dag är unik och jag är otroligt stolt över att få arbeta som fritidspedagog. Du har en väldigt stor frihet i ditt arbete och det är du tillsammans med dina kollegor som ansvarar för hur dagarna ska planeras upp för att ge eleverna en trygg och rolig tid på eftermiddagarna. För mig är det väldigt viktigt att ha kul och att få eleverna att längta till sitt fritidshem.

Vad är det bästa med att jobba i en av Helsingborgs stads skolor?

På Laröds skola har vi en väldigt fin natur med närheten till skog och hav. Vi går regelbundet ut med eleverna och har aktiviteter utomhus. Något av det bästa med att arbeta i en av Helsingborgs stad skolor är att få vara en del av lärandet hos elever och att få vara en god förebild för eleverna och skapa relationer.