Om oss

Laröds skola i Helsingborg är en gedigen F-9 skola som ligger nära hav, skog, landborgen och Sofiero. Viktiga värden för oss på Laröd skola är trygghet, trivsel och att våra barn och ungdomar når sina mål. På vår skola finns det glädje och möjligheter för alla!

Laröds skola har cirka 450 elever. Vi har ett mycket bra samarbete med Holstagårdsskolan som bara ligger fem minuter bort. Utgångspunkterna med arbetet i vår skola är att barn och ungdomar ska tycka det är roligt och spännande att varje dag komma till oss.

Att arbetsglädje smittar av sig ser vi varje dag i våra verksamheter. En annan utgångspunkt är att erbjuda högsta möjliga kvalitet till våra elever. Detta är en vision som vi aldrig kommer att sluta arbeta med och vi använder oss av professionella utvärderingsverktyg för att mäta vår verksamhet. Hos oss kan du vara säker på att ditt barn får de bästa verktygen för att utveckla sig själv.

Laröds skolas värdeord

På Laröds skolar arbetar vi efter fem värdeord som speglar vår verksamhet och som ligger till grund för vårt värdegrundsarbete.

Lärande – Vi har höga förväntningar och är nyfikna på att lära oss mer.
Ansvar – Vi tar ett gemensamt ansvar för lärandet och lärmiljön.
Respekt – Vi visar hänsyn och respekt för varandra.
Öppenhet – Vi är öppna för olikheter och samarbetar gärna.
Delaktighet – Vi ger möjlighet till inflytande genom demokratiska arbetsformer.

Skolområdet

Laröd är ett samhälle nära skogen och havet i norra delen av Helsingborgs stad. Laröd skola, Holstagårdsskolan och förskolorna Hästskon, Skogsgläntan och Rosenvägen ingår i samma skolområde. Skolorna ligger på fem minuters promenadavstånd från varandra och har Laröd, Hittarp, Domsten och Grå läge som upptagningsområde. Skolområdet omfattar totalt cirka 800 barn och ungdomar.

Kolla in våra lokaler och vår skolgård