Nu bygger vi helt nya skollokaler

Vi får helt nya skollokaler inför hösten 2020 med plats för 500 elever i förskoleklass till och med årskurs 9. Torsdagen den 16 augusti var det dags för det första spadtaget.

Första spadtaget på nya Laröds skola. Från vänster: Batol Thri, Melanie Andersen, Gull-Britt Holm och Eskil Ax.

Rivningsarbetet av skolbyggnaden från 60-talet är nästan avslutad. Förväntansfulla elever och lärare från Laröds skola samlades vid fotbollsplanen intill för att vara med om något historiskt – det första spadtaget för sin nya skola.

Mer plats för lärande

– Det ska bli häftigt att få en helt ny, fräsch skola och mer plats när jag börjar årskurs 9, tycker Melanie, som går i 7:an på Laröds skola. Hon är en av de tre elever som tog det första spadtaget tillsammans med rektor Gull-Britt Holm.

Nya möjligheter

-Det här är jätteroligt! Vår nya byggnad ger oss många nya möjligheter. Vi kan göra allt det som vi alltid velat göra. Vi får mer plats för att arbeta i olika grupper och vi får en utemiljö, som blir som en förlängning av klassrummet, berättar Gull-Britt.
Christer Rasmusson är barn- och utbildningsnämndens ordförande och var en av talarna under firandet.
– I Helsingborg satsar vi på att bygga nya skolor och nu är det dags för er på Laröds skola. Det är ni verkligen värda. Skolan är ju er arbetsplats, där vi formar framtiden. Det kommer att ta två år, men ni får vara med och se er nya skola växa fram.

En hållbar skola

Richard Lundberg, som är fastighetsnämndens ordförande, håller med.
– Det är alltid fantastiskt att vara med om att bygga en skola och Laröds skola finns på en väldigt vacker plats. Vi bygger en hållbar skola för er elever och förhoppningsvis ska den stå här när era barn i framtiden börjar skolan.
Det är NCC som bygger Laröds skolas nya byggnad och det blir tredje gången gillt för dem i Helsingborg.
-Vi bygger skolor i samverkan med personal, som är med och påverkar hur det blir, säger Tobias Holmqvist, avdelningschef NCC Building i Helsingborg. De erfarenheterna har vi tagit med oss till Laröd, så vi har goda förutsättningar att tillsammans bygga den bästa skolan för eleverna här.

Elever firade med sång och glass

Elever i 4:an bjöd också på en egen sång om skolan, från gammalt till nytt. Firandet avslutades med svalkande glass och fyrfaldigt leve för elevernas nya skola.

Mer information om nybyggnationen av Laröds skola hittar du på helsingborg.se/vibygger.

Laröd skola beräknas stå klar för eleverna 2020. Bild: House arkitekter

Laröds skola beräknas stå klar för eleverna 2020. Bild: House arkitekter